Sunati-ne acum : 0758.880.880

Pachete turistice

Home  >>  Pachete turistice

1. Turismul gastronomic

Turismul gastronomic se adresează deopotrivă amatorilor aflați in căutare de rețete noi şi răsfăţuri culinare unice cât si profesioniștilor. Alături de peisaj, cazare şi climă, experienţa culinară a ajuns definitorie pentru cei care caută senzaţii gustative memorabile (vin, cognac, ţuică).
Vacanţele “gourmet” reprezintă cele mai bune ocazii pentru descoperirea de noi sortimente de vin sau feluri tradiţionale de mâncare.

 

2. Turism pentru detoxifiere

Gustul natural al ingredientelor neprocesate şi nepreparate termic este un nou stil de a mânca sănătos.
Fructele, legumele şi salatele sunt bogate în antioxidanți, care preparate cu ulei de măsline ajută la protejarea inimii şi are proprietăţi anti-cancerigene.
Mult peşte şi fructe de mare, preparate fără prea multă tehnologie alimentară modernă, sunt ingredientele de bază pentru a fi plin de energie şi sănătos în orice sezon si care fac diferența intre un regim alimentar sănătos si unul perturbat de viciile vieții moderne.

 

3. Turism de sănătate

*PLECARE DE LA FERMA VECHE BOGDANA CONFORM PROGRAMĂRILOR

TURISMUL MEDICAL ÎNSEAMNĂ SĂNĂTATE ÎN MINTE, TRUP ŞI SUFLET
Turismul dentar s-a dezvoltat rapid în ultima perioadă din nevoia pacienților de a beneficia de tratamente stomatologice și implanturi dentare de calitate dar la un preț corect.

 

3. Turism balneo-climateric

*PLECARE DE LA FERMA VECHE BOGDANA CĂTRE:

STAȚIUNEA SLĂNIC MOLDOVA
Stațiunea Slănic Moldova se afla la o distanţă de 30 km. de Complexul „La Ferma Veche” – Bogdana şi la 45 de minute de mers cu microbuzul Fermei.
Stațiunea Slănic Moldova este renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, izvoare descoperite încă din anul 1801.
Botezată „Perla Moldovei”, Slănic Moldova asigură tratament pentru:
– tulburări digestive (gastrite cronice hipo- și hiperacide, ulcere gastrice și duodenale, la un interval de cel puțin 3 ani de la faza dureroasă, afecțiuni stomacale postchirurgicale, colite cronice atipice, colon inflamabil, constipație cronică),
– boli hepatobiliare (dischinezie biliară, colicistită cronică cu sau fără calculi, stări postoperatorii în boli ale ficatului),
– boli metabolice și nutriționale (diabet melitus, forme ușoare și intermediare, obezitate),
– boli ale rinichiului (stări de după tratamentul infecțiilor urinare, acolo unde nu au existat leziuni sau dereglări renale).
Cura externă cu apele minerale de la Slănic Moldova ajută la:
– tratamentul bolilor reumatismale degenerative și diartritice, al celor cardiovasculare și respiratorii (astmă alergică, traheobronșite cronice, rinosinuzite cronice, emfizem pulmonar),
– tratamentul bolilor endocrine (stări prepubertale la copii hiperreactivi), al bolilor ginecologice (sindrom ovarian menopauzal) și al altor boli.
Pentru cura internă cu apă minerală se recomandă izvoarele nr.l, nr.8 și 8 bis (aflate în același pavilion) și izvoarele nr. 1 bis, nr.3 și nr. 10 (aflate într-un alt pavilion).
Aici există instalații pentru: băi calde în cada cu apă minerală, instalații pentru terapie respiratorie (aerosoli și inhalații), electroterapie și hidroterapie, bazine pentru kinetoterapie, mofete, instalații pentru tratamentul anumitor boli vasculare periferice, și pentru gimnastică medicală.

 

4. Turism balnear

*PLECARE DE LA FERMA VECHE BOGDANA CĂTRE:

SALINA TÂRGU OCNA
Staţiunea Târgu Ocna se afla la o distanţă de 20 km. de Complexul „La Ferma Veche” – Bogdana, şi la 30 de minute de mers cu microbuzul Fermei.
Stațiunea dispune de un un sanatoriu balnear subteran, cu un microclimat de salină.
Salina Târgu Ocna este recomandat pentru următoarele afecţiuni:
– aparat respirator
– bronşite
– astm
– rinite
– otite
În subteran există spaţiu pentru gimnastică şi cabinet medical. Tratarea afecţiunilor respiratorii se realizează în prezenţa personalului de specialitate.
Lacul cu apă sărată şi cascada completează un peisaj fascinant.
Pentru copii sunt amenajate spaţii de joacă dotate cu leagăne, tobogane şi balansoare. Toboganele gonflabile sunt locul preferat al micuţilor vizitatori. Jocurile mecanice constituie atracţie pentru turişti, indiferent de vârstă.

 

5. Turism ecumenic

MĂNĂSTIREA BOGDANA
La 5 minute de mers fără maşină, de la Ferma Veche Bogdana. Dacă treci dincolo de porţile lăcaşului de cult vei afla mai multe despre istoria locului şi vei descoperi o colecţie uimitoare de artă religioasă
Mănăstirea Bogdana a fost ridicată în anul 1660. Zidită din piatră şi caramidă, cu ziduri de apărare şi turn clopotniţă, cu biserica în plan treflat, a avut ca model necropola lui Ştefan cel Mare de la Putna. Solomon Bârlădeanu, a înzestrat mănăstirea cu moşii, obiecte de cult, cărţi, odoare de argint. Lăcaşul a înfruntat de-a lungul vremurilor numeroase intemperii ale vremurilor, fiind jefuită de toate valorile.
După cel de-al doilea război mondial, mănăstirea a cunoscut o intensă viaţă monahală, devenind cea mai mare mănăstire a judeţului Bacău. Episcopia Romanului a început în 1979 refacerea vechii aşezări monahale organizând totodată un depozit-muzeu care cuprinde un patrimoniu de carte veche şi artă medievală românească

 

*PLECARE DE LA FERMA VECHE BOGDANA CĂTRE:

BISERICA RĂDUCANU
Mănăstirea Răducanu – Buna Vestire, numită ulterior şi „Biserica Buna Vestire” sau „Răducanu”, a fost construită de marele logofăt Ion Buhuş şi un târgoveţ bogat, Pavăl, la sfârşitul secolului al XVII-lea şi începutul secolului al XVIII-lea, în oraşul Tg. Ocna.
Biserica Răducanu este un monument reprezentativ pentru barocul târziu moldovenesc.
Din cele doua clopote ale bisericii, cel mare, turnat în Sfântul Munte Athos, cu o inscripţie în limba greacă – din 10 noiembrie 1810 – este expus in fata bisericii.
În exterior, lângă peretele sud-estic al bisericii, se gaseşte mormântul marelui om politic şi scriitor, Costache Negri – 1812-1876.
Biserica Răducanu este singura biserică din România cu text francez în pisanie.
Biserica a trecut şi printr-o perioadă mai dificilă aceasta fiind devastată de către atacurile turcilor în 1821, însă a fost repictată şi refăcută în 1830 odată cu catapeteasma. Sunt păstrate părţi din vechea incintă a bisericii, un zid de 5.20 metri prevăzut cu porţi de stejar, câteva construcţii anexe şi un turn cu gang boltit.

 

6. Turismul rural

Pentru iubitorii de relaxare în mijlocul naturii, oferim cadrul adecvat petrecerii timpului liber, departe de agitația orașului.
Pensiune „La Ferma Veche” este locul ideal unde poți uita de grijile cotidiene, poți savura o cafea pe terasă și te poți bucura de răsăritul soarelui împreună cu cei dragi.

 

 

Obiective turistice LA FERMA VECHE BOGDANA
Harta obiective turistice La Ferma Veche Bogdana

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii

Prelucrarea și Confidențialitatea

Datelor cu Caracter Personal
Datele personale pe care le colectam prin intermediul site-ului nostru sunt:
- Nume si Prenume;
- Număr de telefon;
- Adresa de email;
- Adresa IP de la care se trimite cererea de rezervare.
Aceste date sunt colectate în vederea cazării dumneavoastră în unitatea noastră și sunt stocate pe o perioadă nedefinită - pentru mai mulți ani sau până când respectivul mesaj email este șters la cerere (ne puteți contacta telefonic sau din formularul de rezervări)
Cu privire la confidențialitatea datelor dumneavoastră, LA FERMA VECHE BOGDANA se obligă să nu înstrăineze datele dumneavoastră personale și nici să nu le folosească, în niciun scop.

Închide fereastra