Sunati-ne acum : 0758.880.880

Mănăstirea Bogdana

Home  >>  Mănăstirea Bogdana

La 5 minute de mers fără mașină

*PLECARE DE LA FERMA VECHE BOGDANA CĂTRE

Dacă treci dincolo de porţile lăcaşului de cult vei afla mai multe despre istoria locului şi vei descoperi o colecţie uimitoare de artă religioasă Mănăstirea Bogdana a fost ridicată în anul 1660. Zidită din piatră şi caramidă, cu ziduri de apărare şi turn clopotniţă, cu biserica în plan treflat, a avut ca model necropola lui Ştefan cel Mare de la Putna. Solomon Bârlădeanu, a înzestrat mănăstirea cu moşii, obiecte de cult, cărţi, odoare de argint. Lăcaşul a înfruntat de-a lungul vremurilor numeroase intemperii ale vremurilor, fiind jefuită de toate valorile.
După cel de-al doilea război mondial, mănăstirea a cunoscut o intensă viaţă monahală, devenind cea mai mare mănăstire a judeţului Bacău. Episcopia Romanului a început în 1979 refacerea vechii aşezări monahale organizând totodată un depozit-muzeu care cuprinde un patrimoniu de carte veche şi artă medievală românească

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii

Prelucrarea și Confidențialitatea

Datelor cu Caracter Personal
Datele personale pe care le colectam prin intermediul site-ului nostru sunt:
- Nume si Prenume;
- Număr de telefon;
- Adresa de email;
- Adresa IP de la care se trimite cererea de rezervare.
Aceste date sunt colectate în vederea cazării dumneavoastră în unitatea noastră și sunt stocate pe o perioadă nedefinită - pentru mai mulți ani sau până când respectivul mesaj email este șters la cerere (ne puteți contacta telefonic sau din formularul de rezervări)
Cu privire la confidențialitatea datelor dumneavoastră, LA FERMA VECHE BOGDANA se obligă să nu înstrăineze datele dumneavoastră personale și nici să nu le folosească, în niciun scop.

Închide fereastra