Sunati-ne acum : 0758.880.880

Barajul Valea Uzului

Home  >>  Barajul Valea Uzului

La 60 minute mers cu mașina

*PLECARE DE LA FERMA VECHE BOGDANA CĂTRE

Barajul Poiana Uzului a fost construit în perioada 1965-1972, cu scopul de a crea în această parte a Moldovei o acumulare care să asigure alimentarea cu apa potabilă a zonei. Astfel, toate localitățile de pe Valea Trotușului, orașele Moinești, Onești, Comănești și parțial municipiul Bacău, primesc apă de la Poiana Uzului.

Lacul de acumulare are un volum de 88 milioane metri cubi de apă și o suprafață de 335 de hectare, iar barajul are o înălțime de 80 de metri și o lungime de 500 metri la coronament. Este o construcție de o deosebită raritate în Europa și prima de acest fel din România, cu contraforți tip ciupercă. Originalitatea acestui baraj constă în faptul că nu este un monolit de beton, ci este construit din 33 bucăți numite ploturi, sistem care îi conferă elasticitate maximă și o comportare extrem de bună în cadrul unui cutremur.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii

Prelucrarea și Confidențialitatea

Datelor cu Caracter Personal
Datele personale pe care le colectam prin intermediul site-ului nostru sunt:
- Nume si Prenume;
- Număr de telefon;
- Adresa de email;
- Adresa IP de la care se trimite cererea de rezervare.
Aceste date sunt colectate în vederea cazării dumneavoastră în unitatea noastră și sunt stocate pe o perioadă nedefinită - pentru mai mulți ani sau până când respectivul mesaj email este șters la cerere (ne puteți contacta telefonic sau din formularul de rezervări)
Cu privire la confidențialitatea datelor dumneavoastră, LA FERMA VECHE BOGDANA se obligă să nu înstrăineze datele dumneavoastră personale și nici să nu le folosească, în niciun scop.

Închide fereastra